• image

Mentoring

een mentor die u begeleidt om succesvol te zijn in uw nieuwe functie

 

Mentoring is een uitstekende manier om medewerkers die binnen hun organisatie een carrièrestap (gaan) maken te begeleiden. Zeker als de nieuwe functie betekent dat een flinke omschakeling in korte tijd noodzakelijk is.
Medewerkers moeten zich dikwijls in een nieuwe functie een andere werkwijze eigen maken om snel en effectief hun nieuwe positie in te nemen. De nieuwe functie brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee,  er ontstaan andere hiërarchische verhoudingen en de kersverse directeur wil zijn positie binnen de directie innemen.
Een mentor kan deze verandering begeleiden, vooropgesteld dat hij/zij het vertrouwen van werkgever en werknemer geniet. Daarnaast zijn de “klik”, de vertrouwelijkheid en de ervaring en emotionele rijpheid van de mentor zelf bepalend voor succes.

een nieuwe uitdaging
Een manager met jaren ervaring binnen een internationaal bedrijf wordt benoemd tot directeur. Hij moet zich anders verhouden tot zijn medewerkers en voormalig “mede managers”. Tijdens de gesprekken wordt duidelijk hoe hij zich effectief kan opstellen ten opzichte van “zijn”managers en binnen de directie van zijn bedrijf.

 

Het KansRijk zet graag een mentor in om dit proces te begeleiden en daadkrachtig in goede banen te leiden. Vanzelfsprekend heeft de mentor de “meters gemaakt”die nodig zijn voor een productief traject.

Direct contact

Emailadres:
Onderwerp:
Bericht: